Kookservice

Onze kookservice is er voor de mensen die graag in een restaurant komen, maar het ook heerlijk vinden om thuis te eten. In eigen huis een “Silverlicious diner” met vrienden heeft vele voordelen. Zo maakt u vooraf de menukeuze zodat u nooit lang moet wachten op uw eten, geen last van andere tafels, u kunt de kinderen toch in hun eigen bed laten slapen en mag er thuis wel gerookt worden. Het natafelen kan dan ook op uw gemak zonder dat u naar huis gekeken wordt. Want vaak is de sfeer van een gezellige diner snel weg als je van tafel gaat om nog ergens anders een afsluitertje te drinken. Dit kan nu dus gewoon thuis!

De kookservice gaat verder: er kan ook voor gekozen worden om naast de kok ook de bediening te verzorgen. Zo heeft u geen omkijken naar uw diner. Wij verzorgen u dan een restaurantavond bij u thuis! Van de aankleding van de tafel, inschenken van de wijn tot de afwas op het einde.

In een persoonlijk gesprek maken we de menukeuze voor de avond. Door niet met standaard lijsten te werken kunnen we zoveel mogelijk wensen van u, en uw gasten, verwerken in het menu. Wij zijn van mening dat onze gast moet bepalen wat er gegeten gaat worden. U bent niet afhankelijk van de geldende menukaart (u vond net dat ene gerecht van de vorige menukaart zo lekker, maar dat staat er nu niet meer op).

De voorbereiding doen wij in onze keuken zodat bij u thuis alleen de gerechten afgemaakt hoeven te worden. Het diner komt dus uit uw eigen keuken.

Wat kost zo’n kok aan huis nu..?

Dat hangt er van af. Er is uiteraard een verschil tussen een vier- of zeven gangen menu en ook de kostprijs van de ingrediënten speelt mee. Een amusehapje kun je niet vergelijken met een buffet.

Goedkoper dan in een restaurant?

Een thuiskok is niet per definitie goedkoper dan naar een restaurant te gaan. In een restaurant wordt er doorgaans gekookt voor een groot aantal couverts en kunnen de vaste kosten verdeeld worden over een groot aantal gasten.

Daar staat tegenover dat uw tafelindeling naar u eigen wens is en u geen last heeft van andere tafels. U bespaart vooral op drank, omdat die uit uw eigen voorraad komt. Zelfs als u ons voor de wijnen laat zorgen, betaalt u nooit wat u in een restaurant zou betalen. In samenwerking met wijnhuis beaugrim selecteren we passende wijnen bij het diner.